Із 17 по 21 жовтня у Грицівському ВПУ№38 був проведений тиждень професій «Кухар; тістороб; пекар». 18 жовтня здобувачі освіти навчальних груп №33, №52 взяли участь у цікавому кулінарному квесті «Кмітливий кухар». Команди весело та дружнього виконували завдання квесту, визначали обрядові страви української кухні, розпізнавали продукти за дотиком та смаком, відгадували назви спеції та круп.
5 улюблених страв українців Кожна подорож – це можливість отримати нові враження, подивитися небачене, спробувати щось особливе. Тому в мандрівках ми часто обираємо незнайомі та незвичні для нас страви і напої. А ще ми часто асоціюємо певну країну з якоюсь стравою: Італія – піца, Польща – бігус, Австрія – віденський шніцель, Україна – борщ. Але наша держава, найбільша за площею країна Європи, завжди дивує туристів кулінарним розмаїттям, бо кожен регіон має свої смаколики і особливі секрети їх приготування. У чому особливість української кухні? По-перше, у тому, що під час приготування більшість продуктів зазнає теплової обробки – їх варять, обсмажують, тушкують, запікають. Це дає можливість розкрити всі смаки й аромати та зберегти соковитість їжі. По-друге, страви української кухні багаті на білки, жири і вуглеводи, вони смачні й часто дуже калорійні. Українська кухня має сотні рецептів: борщі, пиріжки, вареники, млинці, деруни, голубці, печені та багато-багато іншого...






Коментарі
Дописати коментар